domingo, 26 de dezembro de 2010

Regen! Maar toch een geslaagde aktie!

Om 6.45 ging de wekker. Het regent! Voor het eerst in de 11 jaar van onze geschiedenis begint de kerstdag met regen. En met regen wordt het allemaal wat moeilijker. Er wordt gebeld: "gaat het nog door?" Tuurlijk gaat het door, misschien dat we effe wachten, of iets uitstellen, maar we gaan gewoon verzamelen, de auto´s inladen en spreken we dan wel af wat er gaat gebeuren. Een aantal vrijwilgers zijn bezorgd, maar we zijn positief ingesteld.

In de regen worden de auto´s volgeladen en worden er regenpakken geimproviseerd. Maar na het maken van de pakken wordt de lucht alweer lichter en de regent neemt af! Gelukkig zijn we toen om 9.45 vertrokken.

We hebben een vaste route, en op een plaats toen we aankwamen, kwamen de kinderen al van ver aan rennen en werd door de buurtbewoners zelf al een keurige file gemaakt. Er wordt door de mensen gerekend op de distributie: "Als jullie niet snel waren gekomen, hadden we al willen bellen", aldus een buurtbewoonster, een beetje wanhopig.

We zijn uiteindelijk op 7 plaatsen gestopt. En het is allemaal erg rustig en soepel verlopen. We hadden ook op de laatste 3 plaatsen begeleiding van de politie, omdat die wijken ook veel drugsgeweld kennen. Maar uiteindelijk is het toch niet nodig geweest. In vergelijking met het afgelopen jaar was het erg rustig verlopen.

We kunnen terugkijken op een perfekte kerst. De regen gooide bijna roet in het eten, maar
we zijn er weer in geslaagd om 2000 kinderhartjes blij te maken. En daar gaat het om: alle
kinderen op een gelijkwaardige manier toch nog een vrolijke kerst bezorgen.

Bedankt Iedereen!

Nenhum comentário:

Postar um comentário